Wijnkaart

 

 

 

 

Zuid-Afrika Boschendal

Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Deze magnifieke winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Dit estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties. Elke wijn is zorgvuldig gemaakt om te zorgen voor uniek drinkplezier. Het is de aandacht voor detail, dat Boschendal een geliefd merk in meer dan 50 landen maakt.

Glas € 4,50 Fles €22,50

Boschendal 1685 Chardonnay

Prachtige wijn met in de geur en smaak aroma’s van rijp tropisch fruit, citrusvruchten, kaneel en nootmuskaat. Doordat een deel van de druiven is gerijpt in houten vaten krijgt deze Chardonnay een mooie balans in fruit en houttonen en is de afdronk romig en rond.

Boschendal 1685 Sauvignon Blanc Grande Cuvée

Strogele kleur. In de geur aroma’s van kruiden en tropisch fruit met tonen van kalk en groene vijgen.
Deze complexe aroma’s leiden naar een romige, harmonieuze smaak met een lange afdronk vol mineralen.

Boschendal Lanoy Cabernet Sauvignon Merlot

Donkere robijnrode kleur met een levendige paarse gloed. In de geur en smaak een uitbarsting van rijk rood en zwart fruit; van zwarte bessen tot moerbeien. Vervolgens komen zachte en rijpe tannines met discrete minttonen en wat pittige specerijen naar voren. Lange rijke afdronk met donker bessenfruit.

Italië Puglia

Tormaresca is het Pugliaanse estate van Antinori, uit de hak van de laars dus. Sinds de jaren 90 produceert Antinori hier fraaie wijnen en door het ouder worden van de stokken stijgt de kwaliteit tot grote hoogte.

Glas € 4,00 Fles €20,00

Chardonnay

Lichtgele kleur met heldere groene tinten. In de geur en smaak frisse tonen van rozen, lavendel, sinaasappelbloesem en tijm. De wijn is zacht en fris van smaak en goed in balans met de zuren. Lange, plezierige en fruitige afdronk. Een heerlijke wijn uit de hak van Italië

NePriCa
Negroamaro, Primitivo &
Cabernet Sauvignon

Intense robijnrode kleur met een paarse tint.
In het bouquet een brede geur met divers rood fruit, zwarte kersen en lichte tonen van viooltjes.Soepele aanzet, smaakvol, sappig en levendig.
De wijn is zacht, fruitig, goed gebalanceerd en heeft rijpe tannines.
Een heerlijke wijn uit het zuiden van Italië..

Chili Central Valley

Santa Alvara wordt gemaakt door de beste wijnmakers van Chili: Lapostolle. De familie Marnier-Lapostolle, oprichter en eigenaar van het wereldbekende likeurmerk Grand Marnier, is ook al generaties lang bezig met het maken van prachtige wijnen. De charmante oprichtster Alexandra Marnier-Lapostolle heeft de dagelijkse leiding sinds kort overgedragen aan haar zoon Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van 7 generaties uit door het maken van de bijzondere wijnen in Chili, waaronder de Santa Alvara reeks.

Glas € 3,25 Fles € 15,00

Chardonnay 

Een heerlijke Chardonnay met aroma’s van meloen en peer. Mooi vol en rond met een lichte houttoets.

Merlot

Een intense geur van rood fruit. Deze Merlot is vol van smaak, met lichte houttonen en mooie rijpe tannines.